MALZEMELER
- 2 ader oda sıcaklığında yumurta (bir tanesinin akı üzerlerine sürülecek),
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı ılık süt,
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 kabartma tozu,
- 1/2 çay kaşığı karbonat,
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı).
YAPILIŞI
- Yumurta, toz şeker derin bir kapta karıştırılır.
- Süt, sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.
- Azar azar un ve kabartma tozu da ilave edildikten sonra hamur iyice karıştırılır.
- Unu azar azar eklenerek ele yapışan ve biraz zor şekil vereceğiniz , yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Şekil verdiğiniz hamuru aralıklı olarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta akı sürün ve kırık ceviz serpin.
- Önceden 180 derecede ısınmış fırında ,üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder