MALZEMELER
- 2 yumurta,
- 1/2 su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1/2 su bardağı süt,
- 2,5 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 250 g iri iri doğranmış çilek,
- 2 tatlı kaşığı karbonat,
- 1 yemek kaşığı limon suyu,
- 1 tutam tuz.
YAPILIŞI
- Yumurtaları, tuz ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyip çırpın.
- Limon suyu ve karbonatı küçük bir kasede iyice köpürene ve karbonat olabildiğince eriyene kadar karıştırın ve kek karışımına ekleyip çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek normal Kek kıvamından daha koyu bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Çilekleri nişasta ile harmanlayıp kek hamuruna ekleyin ve spatulayla karıştırın.
- 20-24 cm’lik bir kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru dökün.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder