Pazartesi, Mart 19, 2018

PATATESLİ POĞAÇA



MALZEMELER


  • 60 gr. tereyağı,
  • 100 ml sıvıyağ,
  • 2 yumurta (birisinin sarısı üzerine),
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 kabartma tozu,
  • 1 silme yemek kaşığı tuz,
  • 2,5-3 su bardağı un.
  • Dilediğiniz iç malzemesi ( ben patates kullandım).

YAPILIŞI
  1. Un hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  3. İstediğiniz iç malzemesini koyup şekil verin.
  4. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok: