Pazartesi, Mart 19, 2018

DEREOTLU POĞAÇA



MALZEMELER

  •  2 adet yumurta (1 sarı üstüne sürmek için),
  • 100 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı,
  •  1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2-3 su bardak un (kıvamına göre ayarlayabilirsiniz),
  •  1/2 demet dereotu,
  • İçi için peynir , 
  • Üzeri için susam ya da çörekotu.

YAPILIŞI

  1. Sıvı malzemelerden başlayarak tek tek malzemeler eklenip yoğurulur. Bir yumurtanın sarısı ayrılacak.
  2. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olacak. İçine kıyılmış dereotu da eklenip yoğurulur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp açılır ve içine peynir konup kapatılır. İstediğimiz poğaça şeklini verebiliriz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: