Çarşamba, Ocak 31, 2018

FINDIKLI KURABİYE


       MALZEMELER
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık (üzeri için)
  • 2 adet yumurta (sarısı içine, beyaz üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  •  125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  •  1 paket vanilya
  •  2-2,5 su bardağı un 

     
      YAPILIŞI
  1.  Yumurta sarısı , pudra şekeri, sıvı yağ ve margarin çırpılır.
  2. Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar              yoğurulur.
  3.  Hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurulur.
  4.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır önce yumurta akına                   sonra fındığa batırılır, tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklşaık 20 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok: