Salı, Aralık 27, 2016

WAFFLE

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz fazla süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Kakaolu fındık kreması (kahvaltıda yediklerimizden)
  • Çilek, muz, kivi
  • Ceviz, badem, damla çikolata, bonibon… İsteğinize göre süsleyebilirsiniz.
Hazırlanışı

  1. Derin bir kabın içine yumurtaların aklarını koyun. Yumurtanın aklarını vanilya ile birlikte köpük olana kadar çırpın.
  2. Başka bir kabın içinde yumurtanın sarılarını toz şeker ile çırpın.
  3. Köpürtülen yumurta aklarının içine sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve kalan vanilyayı dökün.
  4. Karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin.
  5. Diğer taraftan çırpılan yumurta sarısını bu karışımın içine yavaş bir şekilde dökün.
  6. Waffle pişirme aparatınız varsa bir kepçe yardımıyla dökerek 5 dakika kadar pişirin.
  7. Eğer pişirme aparatınız yoksa hiç sorun değil. Teflon tava veya tost makinesi yardımıyla pişirebilirsiniz.
  8. Waffler piştikten sonra isteğinize, fındık kreması, reçel veya marmelat sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok: