Salı, Aralık 27, 2016

SÜSLÜ KURABİYE


Hayat Cafe'de görüp yaptığım ve çok beğendiğim bir kurabiye, denemenizi öneririm.


     MALZEMELER



  • 200 gr oda sıcaklığında,yumuşamış tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 Su  bardağı  nişasta
  • 1 Yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

     
Üzeri İçin:


  • 80 gr bitter çikolata
  • Yerince pasta süsü

    
 YAPILIŞI


  1. Un hariç tüm malzeme bir kapta iyice karıştırılır.
  2. Azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Kurabiye hamurlarıyla çok fazla oynamayın,özellikle sıcak havalrda kurabiye hamuru çok fazla yoğurdukça, yumuşar ve daha fazla un ister,unu da fazla olursa sert ve kuru bir kuraiyeniz olabilir. Bu yüzden hamuru yoğurma kısmını fazla uzatmayın.
  3. Ceviz büyüklünde parçalar kopartılıp,elinize yuvarlanır ve şekil verilir.
  4. Tepsiye aralıklı olarak yerleştirin ki pişirken kabarıp  birbirine yapışmasınlar.
  5. Önceden 170 derece ısıtılmış frında üzeri beyaz kalacak şekilde çok kısa süre pişirilir.Un kurabiyeleri gibi üzeri beyaz kalacak,bu yüzden dikkat edin çok çabuk pişiyor.
  6. Fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Soğuyan kurabiyeler benmari olarak eritilmiş çikolataya sadece üst kısmı batırılır sonra hemen pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.




Hiç yorum yok: