Salı, Aralık 27, 2016

PORTAKALLI KEK

MALZEMELER


  • 4 oda sıcaklığında yumurta,
  • 1/2 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu,
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi,
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2- 2,5 su bardağı un 


YAPILIŞI


  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte, şeker tamamen eriyip, krema kıvamına gelinceye dek çırpın.
  2. Sonra sıvıyağını dökün ve tekrar çırpın.
  3. Ardından taze sıktığınız 1 bardak portakal suyunu da dökün ve iyice çırpın.
  4. Önce 2 su bardağı unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Sonra kekinize ilave edin. ve yavaş ca çırpmaya başlayın. Bu aşamada kek hamurunun kıvamını kontrol edin ve çok akışkan ise yarım su bardağına yakın un ilavesi yapın ve tekrar çırpın.
  5. Ununu ilave ettikten sonra ,çırpma işlemini yavaş yapın ve çok uzatmayın. Un hamuru karıştığında çırpmayı kesin. Yumurta ve şekeri uzun süre çırpmak iyidir ama un ilavesi yaptıktan sonra çırpma işlemini çok uzatmak kekin yapısını bozuyor.
  6. En son portakal kabuğunu rendeleyin ve kaşıkla karıştırdıktan sonra, yağladığınız kek kalıbına dökün.
  7. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  8. Kek pişerken ilk 20 dakika kapağını hiç açmayın ve sonrasında pişip pişmediğini anlamak için ortasından içine kürdan veya ince bir bıçak batırın. Eğer kürdan veya bıçağa hamur yapışmışsa henüz pişmemiş ama kuruysa kekiniz işmiş demektir




Hiç yorum yok: