Salı, Aralık 27, 2016

ELMALI KEK





MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 5 adet orta boy tatlı elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1  su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2   paket vanilya
  • 50 gr tereyağı




YAPILIŞI

  1. Yumurtaları ve şekeri çukur bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpın. Sütü azar azar yedirerek ilave edin. Un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
  2. Elmaları soyup dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin. 26 cmlik kelepçeli kek kalıbını yağlayın hamur ve elma dilimlerini değişimli olarak kat kat yayın. Her katta spatula veya kaşığın tersi ile hamurun üzerine sıkıca bastırın. Sıralamayı hamurla tamamlayın. 
  3. Tereyağını küçük parçalara doğrayıp hamurun üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.





Hiç yorum yok: