Pazartesi, Nisan 18, 2016

ÇİLEKLİ YAZ KEKİ





Malum ilkbahar geldi çilek mevsimi son hız devam ediyor. Ben de çilekleri değerlendireyim tazelenelim istedim. Tarif Kitcheninred'den denemesi bizden.


Malzemeler:
  • 1 küçük kase (300 gr) toz şeker
  • Aynı kase ile un (200 gr)
  • Aynı kase ile tepeleme (ayıklanmış) çilek (350 gr kadar)
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya.
Yapılışı:
  1. Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle yaklaşık 2-3 dk. çırpın.
  3. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karıştırın.
  4. Karışımı kalıba dökün.
  5. Çilekleri hafif bastırarak hamurun her yerine döşeyin.
  6. Önceden ısıttığınız fırının orta rafında, yaklaşık 35-40 dk. pişirin.

Hiç yorum yok: