Perşembe, Aralık 25, 2014

REÇELLİ KURABİYE




Çok beğendiğim bir kurabiye tarifi. Denemeye değer.

Malzemeler:
·   1 su bardağı çekilmiş fındık (üzeri için)
·   2 adet yumurta (sarısı içine, beyaz üzerine)
·   1 çay bardağı pudra şekeri
·   125 gr margarin
·   1 çay bardağı sıvı yağ
·   1 paket kabartma tozu
·   1 paket vanilya
·   2-2,5 su bardağı un 
Yapılışı:
·   Yumurta sarısı , pudra şekeri, sıvı yağ ve margarin çırpılır
· Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar                        yoğrulur.
·  Hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olana kadar yoğrulur.
· Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır önce yumurta akına                             sonra fındığa batırılır ortasına parmağımızla çukur yapılır 
·  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişirdikten sonra kurabiyelerin orta                       kısımları tekrar parmağımızla çukurlaştırılır. 10 dk kadar pişirdikten sonra fırında                                  çıkartılır
·  Kurabiyelerimiz soğuktan sonra çukurlara 1 çay kaşığı reçel konularak servis edilir

1 yorum:

Yemek Tarifleri dedi ki...

Çok güzel sevda hanım elinize sağlık.

patatesli çiçek börek bu da benim tarifim :)