Pazar, Aralık 08, 2013

AYVA TATLISI

MALZEMELER

  • 1 kilo ayva
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 tane karanfil


Üzeri için :

Ceviz

Yapılışı:

  1. Ayvaların kabukları soyulur,ortadan kesilerek ikiye ayrılır ve ortası temizlenip ,çekirdekleri çıkartılır ve kenara ayrılır. ( renk vermesi için kullanılacak)..
  2. Tencereye tek sıra halinde ayvalar yerleştirilir ve üzerlerine şekeri serpilir ve suyu dökülür.
  3. Çekirdekleride içine ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın en küçüğünde ve en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Pişirdiğimiz sırada ayvaları sık sık kontrol edip tencereyi hafifçe sallarsak ayvalar yapışmaz.Ayrıca ayvaları piştiği sırada birkez dağıtmadan,yavaşça teryüz etmemizin faydası var.
  5. Ayvalar yumuşadıktan tencerede bir miktar daha suyundan kalmış ve jölemsi bir kıvam almış olmalı ama eğer suyu jölemsi kıvama gelmemişse 5 dakikada kapağı açık ve daha harlı ateşte pişirirsek hem daha kırmızı hemde suyu jölemsi bir kıvam alır.
  6. Pişen ayvalar tenreden alınır ve çekirdekleride tencereden çıkartılıp atılır. Soğuduktan sonra üzerine veya tabağına bir kaşık jölemsi suyundan dökülür.Ayvanın içi kırık cevizle doldurulur ve üzerine de ceviz konup servis edilir.Kaymak yada krem şantiyle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: